تشخیص آرتروز و نقش غضروف در بدن انسان
نکتهای که شاید برای همه افراد قابل توجه باشد این است که بطورطبیعی بدن انسان غضروف سازی میکند و وظیفه اصلی این غضروفها انعطاف دادن به حرکت مفصلی و جذب شوکهای وارد شده به مفصل است. بعنوان مثال وزن بدن یک شوک به حساب میآید که به مفصلها وارد میشود. چه ضربه بخورد و چه ضربه نخورد، تحمل وزن بخاطر وجود غضروف است. به مرور زمان و افزایش سن و تحمل وزن طولانی مدت غضروف تحلیل میرود و باعث بروز یکسری علائم میشود. ازجمله این علائم محدودیت حرکت، کاهش انعطافپذیری مفاصل، درد مفاصل، التهاب و تورم و صدای ترق تروق هستند.صدای ترق و تروق که حین راه رفتن در پاها بوجود می آید از علائم اولیه ابتلا به آرتروز است و تقریبا تمام کسانی که بالای ۶۰ سال دارند به نوعی به آرتروز مبتلا هستند. اما این دلیل بر این نیست که تمام این افراد علائم آن را دارند یعنی تا زمانی که به درد و التهاب منجر نشوند ما آرتروز را تشخیص نمیدهیم، اکثر افراد برای تشخیص این بیماری به پزشک مراجعه نمیکنند که این مسئله میتواند در آینده مشکلساز باشد. افرادی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند باید درنظر داشته باشند که تغذیه مناسب و راههای پیشگیری را رعایت کنند و از ابتلا به بیماری آرتروز میتوانند تا حد خیلی زیادی جلوگیری کنند.
چطور از بروز آرتروز جلوگیری کنیم؟
در مرحله اول افرادی که سنشان ۴۰ سال به بالاست، باید وزنشان را شدیدا کنترل کنند،چراکه بزرگترین دلیل ابتلای افراد به مشکل آرتروز وزن بالاست. غیر از وزن بالا، استفاده بیرویه از داروهای ضددرد غیراستروئیدی مثل بروفن میتواند در بروز این مشکل دخیل باشد که مصرف بی رویه آن باید متوقف شود. همه اینها به کنار به دلیل افزایش سن در تمام افراد غضروف خود به خود تحلیل میرود. علاوه بر این تحلیل غضروفی، بدن دیگر غضروفی را بوجود نمیآورد و تولید نمیکند که غضروف تحلیل رفته را جایگزین کند.
آرتروز چیست؟
آرتروز به معنای ساییدگی مفصل و تخریب سطح مفصلی و بدنبال آن تغییر شکل، درد و محدودیت حرکت در مفصل است
آرتریت Arthritis به معنای التهاب مفصل است و استئوآرتریت Osteoarthritis شایع ترین نوع آرتریت است. در استئوآرتریت مشکل اصلی در غضروف مفصلی است و بعد از مدتی استخوان مفصل هم دچار آسیب میشود. آرتروز Arthrosis یک کلمه یونانی به معنای مفصل است ولی به معنای استئوآرتریت هم بکاربرده میشود. در فارسی بجای کلمات استئوآرتریت و آرتروز از کلمه "ساییدگی مفصل" هم استفاده میشود.
علائم بیماری
درد مفاصل، محدودیت حرکت و کاهش انعطافپذیری مفاصل، التهاب و تورم مفاصل که معمولاً بدون گرما یا تب میباشد، خروج مایع بین مفصلی و صدای ترق و تروق یا صدای ساییده شدن در هنگام حرکت مفاصل.
نکته: کارتیژن مکس برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز و در مراحل اولیه آرتروز توصیه می شود. عزیزانی که از بیماری آرتروز حاد و پیشرفته رنج می برند توصیه ما کارتیژن فورت میباشد.
روزی یک عدد قرص کافی است
برای پیشگیری این قرص را حداقل به مدت دو تا سه ماه باید استفاده کنند, این محصول عوارض خاصی ندارد
محصول کارتیژن مکس عوارض خاصی ندارد
محصول کارتیژن مکس در بیماران قلبی و دیابتی منع مصرف ندارد
- موثرترین شکل گلوکوزامین است, و به دلیل فراهمی زیستی و میزان جذب بالا , در مدیریت طولانی مدت استئوآرتریت از کارایی و عمل بالایی برخوردار است.
- می تواند برای دراز مدت حتی در افراد مسن مصرف شود ، وابستگی به مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و تسکین دهنده درد را کاهش می دهد و همچنین در بیماران قلبی بی خطر و ایمن می باشد.
- میزان دوز درمانی مفید, یک بار در روز
بدون شکر
بدون ذرت
بدون نگهدارنده
بدون سویا
بدون گندم
بدون نشاسته
بدون گلوتن
بدون رنگ مصنوعی
بدون عطر و طعم
بدون مخمر اضافه شده
گلوکزامین جزء پروتئین هایی است که بخشی از غضروف را تشکیل می دهند و بلوک اصلی گلیکوزآمینوگلیکان ها است (یک پروتئین سفت و سخت استخوان است که سطح استخوان ها را تشکیل می دهد). که این نقش مهمی در حفظ سلامت مفاصل از جمله تولید غضروف جدید دارد. گلوکزامین سولفات به میزان قابل توجهی درد را کاهش می دهد و همچنین باعث ایجاد غضروف و سینوویال در مفاصل می شود
گلوکزامین در دو فرم اصلی گلوکوزامین هیدروکلراید (HCl) و گلوکوزامین سولفات (2KCl) موجود است و هر چند هر دو فرم به فروش میرسد، اما ما همیشه فرم سولفات را به عنوان این ترکیب توصیه می کنیم که تقریبا در تمام مطالعات بالینی مورد استفاده قرار گرفته است. بعضی از شرکت ها از فرم هیدروکلراید طرفداری می کنند اما ما بر اساس شواهد بالینی معتبر این تصمیم را گرفتیم.
پتاسیم کلراید بخشی از ترکیب گلوکزامین سولفات که یک نمک غیر سدیمی بی ضرر است و برای تثبیت گلوکزامین استفاده می شود. مقدار پتاسیم در ۲ قرص ۱۰۰۰ میلی گرم ما فقط ۲۴۰ میلی گرم است که سهم کوچکی است، اما برای مصرف روزانه ۳۵۰۰ میلی گرم پتاسیم توصیه شده است. در حال حاضر در رژیمهای غذایی روزانه مقدار بسیار کمی پتاسیم یافت میشود .
مقدار توصیه شده گلوکزامین سولفات معمولا ۱۵۰۰ میلی گرم برای افرادی است که با مشکلات مفاصلی مواجه هستند. اکثر مطالعات پیشنهاد کرده اند که گلوکزامین حداقل به مدت یک ماه برای تاثیربیشتر مصرف شود.
داورهای ضد التهاب غیر استروییدی که مسکن هم هستند باعث ایجاد عوارض جانبی مانند تهوع ،استفراغ و افزایش ترشح اسید معده می شوند .طیف وسیعی از محصولات کارتیژن دارای اثر ضد درد بدون عوارض جانبی می باشند.
گرچه گلوکوزامین به لحاظ فنی یک نوع قند است، اما به نظر نمی رسد که قند خون و حساسیت به انسولین را تحت تاثیر قرار دهد. همانند هر مکمل غذایی، قبل از اضافه کردن گلوکوزامین به رژیم روزانه خود، با پزشک خود صحبت کنید.
Follow Us @naturesonly_iran